Cicles formatius a Catalunya, millor opció per a professions

El Departament d’Educació publica anualment un estudi sobre la inserció laboral dels graduats que s’han realitzat a una Formació Professional. A més, aquestes enquestes es realitzen amb col·laboració dels centres educatius. Normalment es pregunta a persones graduades, entre sis i nou mesos després de finalitzar els estudis de cicles.

Aquests estudis es poden consultar a la pàgina web de la Generalitat a l’apartat “Estudiar a Catalunya”. Recullen tant la inserció laboral del cicle (és a dir, el nombre de graduats que han aconseguit una feina amb aquest graduat) com la continuïtat formativa (el nombre de graduats que han passat a fer estudis superiors).

Aquestes son les estadístiques per als cicles formatius que es realitzen al Col·legi Cultural:

sISTEMES MICROINFORMÀTICS I XARXES (gRAU MITJÀ)
  • Inserció Laboral: 22,93%
  • Continuïtat formativa: 85,40%
Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, perfil professional Ciberseguretat
  • Inserció Laboral: 68,92%
  • Continuïtat Formativa: 41,15%
Administració i Finances
  • Inserció Laboral: 68,98%
  • Continuïtat Formativa: 40,61%

A més, segons l’Institut Nacional d’Estadística (INE), realitza un altre estudi a través d’una enquesta per a proporcionar informació sobre la trajectòria dels graduats d’entre educació secundària i formació professional. Per a l’enquesta de 2019, es van tenir en compte 8.000 titulats en cicles formatius de grau superior i 6.000 en cicles formatius de grau mitjà.

Segons les seves dades, el 79,5% de graduats de cicle superior en el curs 2013-2014 ha aconseguit feina, pel que podem concloure que els cicles formatius ens donen una bona possibilitat d’aconseguir una feina, i a Col·legi Cultural ens assegurem que els alumnes estiguin preparats per al món laboral.

Taula d'estadístiques de l'IDE
Dades de L’INE

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *